1a edició del Retorn Social

El passat dissabte 29 de febrer es va acabar la fase d’inscripció a la 1a edició del Retorn Social. El Retorn Social és la forma en què la CUP vol retornar una part dels diners que rebem com a partit polític a les entitats de Castellbisbal. Busquem ajudar projectes, fets per les entitats de Castellbisbal, que fomentin la justícia social, el feminisme, els drets i la participació de les persones LGTBI, els drets i la participació de les persones amb diversitat funcional, la solidaritat internacionalista, la llengua catalana i la cultura popular, els drets humans, la defensa i protecció dels animals, la pau, la creació o consolidació de xarxes ciutadanes, l’economia verda i solidària, la participació social, el dret a l’autodeterminació dels pobles o la lluita per a la independència dels Països Catalans, i la capacitat d’autogestió de l’entitat i/o el projecte.

Publicitat

Volem aprofitar aquesta Tribuna Política per anunciar les dues entitats guanyadores d’aquesta 1a edició que rebran els 1030 € cadascuna:

Futbol Sala Castellbisbal: El Futbol Sala Castellbisbal està apostant molt fort per tenir equips femenins. Ja compta amb dos equips sèniors i l’any passat va començar a treballar amb les més petites i van crear l’escola de futbol femení. Aquest any continuen tenint els dos equips sèniors i apart, han aconseguit tenir un equip aleví, un equip infantil i un equip prebenjamí que juguen a les lligues del Consells Escolars de Barcelona i Vallès Occidental. Els diners del Retorn Social els ajudarà a equipar els equips femenins per a què estiguin en igualtat de condicions que els equips masculins.

Publicitat

Associació Gent Solidària de Castellbisbal: L’entitat Associació Gent Solidària de Castellbisbal ja té 11 anys d’història i ha estat l’impulsora de molts projectes solidaris a Castellbisbal, entre ells, el Banc d’aliments i l’Armari Solidari. En el Banc d’Aliments es lliuren aliments de primera necessitat a famílies amb necessitats econòmiques escollides i redirigides pel Departament de Serveis Socials. L’Armari Solidari és un espai situat al carrer Sant Joan (antiga biblioteca) on es recull i es lliura roba usada a tota persona o família que vingui a buscar-la o que la necessiti. Els diners del Retorn Social els ajudarà a poder comprar aliments frescos i poder adequar l’espai ampliat de l’Armari Solidari que tenen al carrer sant Joan.

Des de la CUP Castellbisbal volem agrair a totes les entitats que han participat d’aquesta 1a edició, que han fet l’esforç d’escriure un projecte i presentar-lo. Ha sigut molt instructiu conèixer la quantitat d’entitats diferents que tenim a Castellbisbal i ens fa sentir orgulloses de totes les veïnes que hi participen voluntàriament. La decisió de les entitats guanyadores no ha estat fàcil, així que animem a participar a la 2a edició que començarà al 2021.