14F, una mirada cap a la República

Des de Junts x Catalunya Castellbisbal volem agrair a tots els veïns i veïnes de Castellbisbal  la vostra participació en aquestes eleccions; unes votacions emmarcades en circumstàncies especials per les restriccions de la Covid-19.

Publicitat

Un especial agraïment a totes les persones que han fet possible la jornada electoral d’aquest passat diumenge. Gràcies als membres de les meses, treballadors municipals i votants que van propiciar que la jornada transcorregués d’una forma normal i segura. Una menció especial als membres de les meses per la seva predisposició, paciència i fred.

Aquest 14 de febrer, la participació ha estat la més baixa de la història dels comicis al Parlament, caient 25 punts respecte als darrers comicis i situant-se en un 53.55% de participació. A més, a la por dels contagis de Covid, el “cansament pandèmic” i la crisi de confiança en els representants polítics, s’hi ha afegit un temps incert, amb fred i pluja en molts indrets del territori, que també pot haver fet desistir algun votant d’anar al col·legi electoral.

Publicitat

Com el resultat final socialistes i  Esquerra empaten a 33 diputats, un més que Junts. La resta de partits se situen a molta distància. Per altra banda, Vox irromp amb força al Parlament i es converteix en la quarta força més votada, amb 11 diputats. Per primera vegada, un partit d’extrema dreta formarà part de la cambra.

Tot i ser la tercera força en vots, Junts és la formació que s’imposa a més comarques. La nostra llista és la més votada en 24 d’elles.

El mapa de municipis, per la seva banda, mostra un país pintat majoritàriament del color de Junts, amb diversos punts d’Esquerra i un domini del PSC a l’àrea metropolitana de Barcelona

Destacar la davallada de Ciutadans i el fracàs del Pdecat. El fracàs del partit hereu de Convergència Democràtica, que ha competit directament i agressivament contra Junts, aprofitant-se d’uns drets electorals que al final del recompte s’ha vist molt clar que no els corresponien políticament, tot i que sí legalment. És un cop dur i l’aboca a l’extra parlamentarisme

Una  jornada electoral , la de diumenge, la més excepcional que ha viscut Catalunya arran de la pandèmia i que ha deixat el parlament més independentista de la història. El bloc sobiranista ha aconseguit 74 escons i ha superat el 51% dels vots.

Amb aquesta ja són tres eleccions seguides al Parlament de Catalunya que ha guanyat l’independentisme. Això no és, per tant, cap fet esporàdic, sinó una tendència perfectament consolidada. L’independentisme va guanyar el 2015, amb 72 escons; va guanyar el 2017, amb 70; i ha guanyat encara més clarament el 2021, de fet amb el millor resultat: 74 escons. I amb una dada molt més important encara: per primera vegada l’independentisme supera el 50% dels vots.

L’espanyolisme s’aferra, obedient, al PSC però l’independentisme guanya millor que mai.

Ara toca treballar perquè el 51% dels vots independentistes es materialitzin en una majoria inequívoca al Parlament i en un Govern fort i sòlid.

L’aposta de Junts x Catalunya és una aposta clara i inequívoca perquè el mandat de les urnes es concreti en una majoria al que sostingui un govern independentista. La nostra voluntat és que aquesta proposta es traslladi en el màxim d’àmbits institucionals possible.

Més ferms que mai, és el moment de representar sense complexes al més de mig milió de ciutadans que ens han fet confiança. I, per finalitzar, volem donar les gràcies a tots els castellbisbalencs que han dipositat la seva confiança en nosaltres. Estem molt contents amb el resultat que hem obtingut a les urnes i amb tot l’escalf que hem rebut durant la campanya electoral. Això fa que ens doneu forces per continuar treballant per la gent, per tots vosaltres, per un poble millor i per un país lliure.  Estem molt agraïts.