11 de Setembre i Taula de diàleg?

Un any més commemorem la Diada Nacional de Catalunya, on tenim l’ocasió de recordar qui som i d’on venim. I és que ara fa més de tres-cents anys el nostre poble ho va donar tot per mantenir vius els ideals de llibertat. Des d’aleshores fins avui, els homes i dones ens hem mantingut resilients i hem fet front a aquells que ens volen en silenci.

Publicitat

Enguany, per segon any consecutiu, ho fem vivint moments difícils a causa de la pandèmia. Portem dos anys lluitant contra el virus, que s’ha endut pel camí a companys, amics i familiars, i des de tots els pobles i ciutats ho hem donat tot per protegir a la gent, per atendre a les persones que han patit i per impulsar la reactivació.

Des de la nostra regidoria municipal de Junts hem centrat tots els nostres esforços en donar resposta als múltiples reptes que la pandèmia ha generat. Des de la proximitat, amb polítiques imaginatives, amb esforç, amb constància i una característica que sempre ha format part de la nostra manera de ésser: ser present i estar al costat de la gent del poble.

Publicitat

La Diada Nacional és també moment per alçar la veu en contra de la repressió de l’Estat envers el nostre país, ja que tot i haver dut a terme la via de l’indult als 9 presos polítics independentistes, condemnats al judici del procés, Catalunya segueix tenint membres tan del govern legítim com de la societat civil a l’exili i més de 3000 represaliats a causa de lluitar per la llibertat de Catalunya sota valors democràtics, pacífics i en defensa dels drets civils, pels qui demanem, una vegada més, l’absolució i l’amnistia

D’altra banda, un dels altres esdeveniments importants durant aquests dies és la Taula de  diàleg entre el Govern de la Generalitat i el Gobierno espanyol. Aquest últim ja ha ofert senyals suficients perquè a l’independentisme li quedi clar que no n’ha d’esperar res. El govern de Sánchez no cerca res més que encapsular, obviar, escombrar el que ha passat a Catalunya en els darrers anys.

No hi haurà, no hi pot haver, un acord sobre qüestions estructurals pel que fa a Catalunya. Per suposat, no es donarà llum verda a un referèndum d’autodeterminació. Tanmateix, Madrid compta amb poder anar desactivant l’independentisme i alhora continuar comptant amb el suport d’ERC al Congrés mercès a una mena de “peix al cove 3.0”.

El nostre objectiu com a Junts és l’enfortiment de l’independentisme. Necessitem ser molt més forts per complir plenament els nostres objectius. Tenim molt de terreny per córrer, però amb ferma voluntat i amb molt de treball podrem culminar el nostre objectiu que és la independència.

Des de Junts x Catalunya Castellbisbal continuem reiterant que som el partit d’en Puigdemont, el partit independentista que lluita, creu fermament i segueix apostant per la llibertat del nostre poble. I no pararem fins assolir la independència del nostre país.

Us desitgem una bona Diada a tothom! Visca Catalunya!