1 – O PER SEMPRE //*//

PASSAT

Publicitat

A les cinc del matí ja teníem papallones a la panxa, no sabíem com aniria aquell 1 d’octubre del 2017. En arribar a la porta del Montserrat, la sorpresa va ser que ja estava ple de gent. Semblava que tot començava bé, però no sabíem si les urnes arribarien a temps o no: era el secret més ben guardat que mai no hem viscut com a poble. I van arribar, i tant si van arribar!

El següent patiment, just a les 9 del matí, van ser els atacs informàtics per part de l’Estat, però amb l’ajut dels voluntaris i entesos en la matèria ho van resoldre molt astutament utilitzant un cens universal. Visca! Seguim endavant.

Publicitat

El pitjor va ser cap a les 3 de la tarda. Un escamot de la Guardia Civil es va presentar a Les Vinyes i ens van espantar, indignar, fer plorar i atonyinar. Tot i així, vam guanyar. És impossible oblidar-se d’aquell dia, encara que hagin passat 4 anys, perquè aquell dia el poble Català va guanyar a l’Estat i això no s’oblida MAI.

PRESENT

Sabem que no som independents, però també sabem que NO S’HA ACABAT. Un exemple fefaent és l’exitosa manifestació de l’11 de Setembre d’enguany.

Sabem que un procés d’aquesta mena te moments àlgids, com l’1 d’octubre, el 3 d’octubre i el 27 d’octubre amb la declaració d’independència del Parlament, i d’altres més embarrancats, com l’actual amb desavinences que de vegades es produeixen entre les tres forces independentistes.

Cal tenir present que, fins que no tinguem una altra finestra d’oportunitat per culminar el que entre tots vam començar, el dia a dia s’ha de gestionar, ens agradi més o menys. Per tant, de cap de les maneres hi ha traïdors, botiflers o covards.

Com a partit que creu en la democràcia, tenim la responsabilitat de parlar amb l’altra part de la taula, tal com ens ho exigeixen els països democràtics occidentals. Potser sí que és la via que a Europa li convé, la del diàleg, la civilitzada, però també és la més lenta. A l’hora, però, estem patint una repressió ferotge de l’Estat que no para (tot i els indults als presos polítics que tots coneixem) i sentim que no és suficient.

Precisament per tot això, volem i reclamem L’AMNISTIA i volem i reclamem un REFERÈNDUM pactat amb l’Estat. No ens fa por votar tants cops com faci falta fins que ens reconeguin el resultat, sigui quin sigui.

FUTUR

A ERC treballem i treballarem amb honestedat perquè els catalans i catalanes tinguem una vida millor, més justa socialment, cultural, econòmica i climàtica.

La inclusió social és un pilar fonamental per construir la Catalunya que volem. No volem que ningú quedi fora.

Lluitarem per aconseguir que la taula de diàleg sigui un èxit per al poble català. Ningú no podrà dir que vam sernosaltres els qui ens vam aixecar primer. I que ningú s’equivoqui: Espanya no cedirà amb facilitat, ans al contrari, sols cedirà si no te altre remei. La llàstima és que no és ni serà mai capaç de veure que ella també guanyarà en democràcia en deixar enrere el règim del 78.

01.10.2021

Han passat 4 anys quan la gent de Catalunya ens vam mobilitzar per decidir el futur del país i malgrat la repressió, VENCEREM!!

01.10.2021

Han passat 4 anys quan la gent de Catalunya ens vam mobilitzar per decidir el futur del país i malgrat la repressió, VENCEREM!!

ERC Castellbisbal


  Share: