Tribuna politica

1 d’Octubre de 2017: Referèndum

Hem fet passos endavant i enrere però ja som al cap del carrer: aquesta vegada sí, el govern ha jugat fort  les seves cartes i ha anunciat el referèndum per al proper 1 d’octubre, amb una pregunta clara:  voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república i  de forma unilateral (perquè l’Estat continua sent un mur a l’hora de negociar-lo).

Publicitat
farmacia-m-castelana

Un referèndum es pot perdre, però no es pot deixar de convocar perquè, en la situació actual, no convocar-lo seria una derrota. Per tant, som a prop de fer un pas decisiu per a l’obtenció de la victòria, amb  la convocatòria i la posterior celebració del referèndum.

Hem de posar i posarem tots els arguments i totes les raons, que són moltes, per guanyar. Els nostres fills ens ho agrairan per sempre més. Perquè tot això no ho fem per conceptes més o menys abstractes com nació, llengua, cultura, que també, ho fem per la gent, per les persones i pel seu benestar present i futur. Tots plegats  serem capaços d’arribar-hi, de fer el referèndum i que el Sí guanyi!

Publicitat
llaminadures-milu

Cal donar a conèixer les raons del SÍ, perquè n’hi ha moltes: històriques, polítiques, culturals, socials i econòmiques. Però, a banda del detall de totes elles, n’hi ha una que, per a mi, és molt senzilla i les engloba totes:  hem de votar Sí perquè necessitem un Estat que ens defensi, que vetlli per les nostres inquietuds i necessitats. L’Estat espanyol no ho fa, més aviat tot el contrari. N’ha tingut moltes oportunitats i no ho ha fet en cap àmbit: polític, cultural, social, econòmic… Al contrari, ha actuat de manera agressiva i repressiva en massa ocasions.   L’encaix que  fa més de 30 anys que es  busca crec que ja no és possible, els catalans som pactistes de mena, sempre intentem negociar però, com acabo de dir, després de 30 anys d’intents infructuosos, i de menyspreus i incompliments constants, crec que ara toca dir prou i fer que els catalans puguem triar lliurement el nostre futur.

Necessitem una estructura politicoadministrativa que estigui a favor dels ciutadans d’aquests país i vetlli pels seus interessos.  Volem construir un nou estat, hem de debatre com el fem, com el volem a partir sempre de criteris de justícia, d’equitat i del conjunt dels valors republicans que ens inspiren.

Estic convençut de la necessitat, en aquest moment històric, d’unir i coordinar totes les iniciatives en favor del vot  en el referèndum. Necessitem  crear una coordinadora -com ja existeix en altres pobles-,  que podríem anomenar Castellbisbal pel Sí, que podria organitzar actes conjunts amb el suport de partits, entitats i grups que donem suport al .

En aquesta campanya hi cabem tots: els independentistes podríem dir  històrics i els que s’han afegit a l’independentisme més tard, sobre tot arran de les retallades del  Tribunal Constitucional a un estatut  votat majoritàriament pels catalans, tot i que ja venia molt “cepillado” com va dir, ben cofoi, l’il·lustre socialista Alfonso Guerra. Tots  som necessaris el dia del referèndum. Els ja convençuts i els qui decideixin votar Sí en l’últim moment.

Per damunt de lleis injustes i d’un estat que ens va en contra, votarem, perquè  no hi ha expressió més democràtica que votar i no hi ha procés mes il·luminador que  contribuir a la llibertat de Catalunya.

Votareu i votaré SÍ, pels que ens han precedit i pels que vindran, perquè estic convençut que amb aquest deixarem un país millor a les properes generacions.

 

David Asensi

ERC Castellbisbal

Publicat el 16 de juny de 2017 a les 9:00 per la secció local d’ERC

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top