Tribuna politica

Votarem el dia 21 de desembre 2017 i tornarem a dir-hi la nostra

La ciutadania catalana vol manifestar, a través de les urnes, la seva opinió política en un estat, l’espanyol, que diu que és democràtic: repassem quantes vegades hem anat a votar i no ha servit per a res.

Publicitat
Dental Gaudi

18 de juny del 2006

El President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, convocà el referèndum per ratificar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Un cop aprovat el text a les Corts, l’Estat hi donà el seu vistiplau però, per la porta del darrere, el PP -amb el suport del PSOE- el porta al Tribunal Constitucional, que el retalla. Aquest és el principi de la desafecció envers l’Estat espanyol.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

9 de novembre de 2014

El President de la Generalitat de CatalunyaArtur Mas,  conjuntament amb els partits independentistes, va convocar la consulta sobre la independència de Catalunya en el marc d’un procés de participació ciutadana organitzat per la Generalitat de Catalunya. Hi havia una pregunta amb dos apartats: «Vol que Catalunya esdevingui un Estat?» i «En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?».

Membres del Parlament van demanar al Congrés dels Diputats d’Espanya el traspàs de la competència per convocar un «referèndum consultiu». Mariano Rajoy, president del Govern d’Espanya, ho va denegar i va respondre, finalment, «aquesta consulta no se celebrarà perquè és «anticonstitucional»… Però es va fer!

27 de setembre del 2015

Artur Mas, El President, va fer la convocatòria extraordinària, ja que no s’havia exhaurit la legislatura, d’unes eleccions al Parlament de Catalunya, perquè es va intentar negociar sense èxit la convocatòria d’un referèndum pactat amb el Govern d’Espanya: només els independentistes van reconèixer el caràcter plebiscitari de les eleccions.

Cal destacar que, en aquestes eleccions, el grup que va obtenir la majoria de vots i de diputats -Junts pel Sí- portava la proclamació de la independència de Catalunya en el programa electoral.

1 d’octubre del 2017

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va convocar el referèndum per l’1 de octubre de 2017 amb la pregunta “Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república? Sí o No”. En diferència de la consulta del 9N del 2014, aquest sí que seria vinculant.

I, de què ens ha servit tot això davant de l’Estat espanyol? De res perquè, amb uns resultats de totes aquestes votacions sempre a favor de la independència de Catalunya, quina és la seva reacció davant d’aquest problema polític? L’aplicació del 155 i la convocatòria, ara sí, d’unes eleccions pel 21 de desembre del 2017.

La nostra pregunta és clara: si el resultat és favorable als partits independentistes, junts o separats, entendrà l’Estat espanyol que Catalunya vol la independència? Respectarà el resultat? O necessitarem tornar a les urnes, una i mil vegades? Si guanyessin les forces independentistes, què farà l’Estat? L’aplicació del article 155, segons el vicepresident del Senat, Pedro Sanz. Des de quan és això democràcia?

D’altra banda, què passarà si guanya un partit unionista? Es difícil imaginar-se la Sra. Arrimadas de presidenta de la Generalitat amb tots els alcaldes catalans de C´s donant-li suport… Més que res perquè NO en tenen ni un! En què es basen, doncs, per creure’s guanyadors? o a l’Iceta dient “Pedro, líbranos de Rajoy” i, després, fent-se selfies amb el PP… Aquests sí que tenen el vistiplau del Gobierno espanyol!

“Antes roja que rota”, un escenari no favorable a  la independència. Nosaltres volem la independència sense violència, com va dir el nostre president, i mitjançant la democràcia, és a dir, guanyada a les urnes.  No volem ni necessitem víctimes, volem que tots nosaltres puguem veure i viure en una república independent i per tots aquells que van lluitar i que no són entre nosaltres. Hem de denunciar rotundament que tenim en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart  actualment a la presó com a presos polítics, cosa que el Gobierno no reconeix,  incomprensible! Hi són per les seves idees polítiques i sense cap acte violent, ni un ferit. Els volem entre nosaltres i els hi volem ara! El dia 2 de novembre la jutge envia a presó incondicional sense fiança, en Junqueras i els 7 consellers cessats que han declarat a l’Audiència Nacional i molt provablement la repressió continuarà en els pròxims dies.

Per tant, haurem d’anar a votar el 21D sí o sí perquè l’1 d’octubre vam demostrar que nosaltres no portem armes, només tenim la força de les paraules i el nostre vot  que crida Independència!

Publicat el 3 de novembre de 2017 a les 15:00 per la secció local d’ERC

Etiquetes

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
 • Xavier

  Dejadlo ya! Todo era una patraña, las “estructuras de estado” el apoyo internacional de mas 30 países, que ninguna empresa se iría de Cataluña, que se pelearían por venir. El resultado es que se trataba de un decorado de cartón piedra, las empresas se han ido y se están yendo, lo que
  supone en los próximos meses un empobrecimiento de la población, esto sin contar del ridículo que hemos hecho internacionalmente, dedicandonos portadas socarronas en los de periódicos.

  • David Bowman

   Ridiculo el de Aznar con los pies encima de la mesa y matando inocentes en el medio oriente, el del ministro de interior poniendo medallas a la Virgen, el de la necesidad del autobus de traductores cada vez que Mosen Rajoy sale de su pueblo, el de la reducción de impuestos a los toros por motivos culturales (con un par), el de la cabra delante de un cuerpo militar con la camisa a medio cuerpo, el del rojo antes que roto, el de la empresa gasistica que antes italiana que catalana (con otro par), el de la recogida de firmas contra los ciudadanos que pensamos de otra manera…..
   El que quiera que haga lista….
   Y como himno el “Viva España” de Manolo Escobar.
   He conocido y trabajado por una España mucho mas divertida y mejor. ¿Donde estais?

   • Xavier

    David, tu piensa lo que quieras, pero comparar lo que está pasando con tus “anécdotas” es surrealista. Nadie hubiera nunca pensado que multinacionales como La Caixa o Sabadell o la misma Codorniu, pudieran abandonar Cataluña, si quieres quitarle importancia tu mismo, pero de seguir el “espectáculo” las próximas son Nissan y Seat y la primera ya ha realizado una encuesta entre sus trabajadores para saber quiénes estaría dispuestos a “seguirla”. En cuanto al ridículo del proces solo hay que leer los periódicos de este último mes, el más surrealista desde luego ha sido el de Charlie Hebdo, pero podría decirte unos cuantos mas.

Top