Tribuna politica

Mobilitat pels vianants i vitalitat del teixit comercial: Objectius de la pacificació del centre del nucli urbà

En els pròxims mesos s’ha d’aprovar el Pla de Pacificació del centre del nucli urbà. Un pla que tindrà importants conseqüències per la circulació de persones i vehicles, així com pel desenvolupament econòmic del nostre poble. El grup municipal socialista dona suport a la recuperació de l’espai públic en favor dels vianants, és a dir, la recuperació de l’ús dels carrers pels veïns i veïnes del poble. Malgrat que estem d’acord amb la finalitat que persegueix el projecte, no compartim la forma amb que s’està tramitant, ni la forma amb el que s’aplicaria en l’actualitat.

Publicitat
Dental Gaudi

En primer lloc, des del grup socialista considerem que l’aprovació d’un pla de pacificació ha d’esser fruit d’un autèntic procés participatiu en que es vegin involucrats els principals agents afectats, valorant sempre l’interès general del poble. Únicament amb la coordinació dels diferents actors serà possible obtenir un projecte que tingui capacitat per defensar el bé comú del poble. Per tant, cal fer participar de forma activa a veïns i veïnes residents, però també als comerciants afectats.

En un projecte com el present és imprescindible ponderar el conjunt de les necessitats que hi han en joc, cal garantir la mobilitat àgil, segura i fluida dels vianants, però també cal preservar el teixit comercial existent al poble, que constitueix una important font d’activitat  econòmica i d’ocupació. La implementació d’un Pla com el que proposa el govern municipal, requereix de la realització prèvia d’un estudi que permeti conèixer els efectes que el projecte pot tenir sobre el comerç del municipi. En la seu disseny actual, el pla comporta el risc de perjudicar el comerç del centre del poble i pot convertir Castellbisbal en una poble dormitori, com així ens ha traslladat l’associació de comerciants.

Publicitat
Dental Gaudi

El grup socialista considerem que l’aprovació del projecte en el seu redactat actual perjudicaria greument al comerç del centre de Castellbisbal, fent-lo més inaccessible per totes aquelles persones que necessiten els vehicles per accedir-hi, especialment pels veïns i veïnes de les urbanitzacions. És per això, que caldria encetar un procés de participació i la realització d’un estudi per garantir una coexistència beneficiosa entre una mobilitat fluida i la preservació de la  vitalitat comercial al centre del poble. En tot cas, el projecte caldria aplicar-lo progressivament, i no de forma immediata, per poder valorar l’impacte que el mateix genera.

Així mateix, també creiem desproporcionat destinar una partida de 90.000€ per comprar tres càmeres de seguretat. Els i les socialistes compartim que  la pacificació del centre del poble pot esser beneficiós pels nostres veïns i veïnes, però cal fer-ho ponderant les necessitats existents, escoltant els principals afectats i considerant el bé comú del poble; si partim d’aquestes premisses, la negociació i el pacte ens conduiran a l’aprovació d’un projecte que, marcat pel consens polític, assoleixi resultats positius per Castellbisbal.

Publicat el 7 de gener de 2017 a les 12:00 per la secció local del PSC

Etiquetes ,

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
  • Mare veïna

    Només parleu de veïns i comerços afectats, però i la resta? Per què no parleu dels veïns que es beneficiarien d’aquest pla? La majoria silenciosa que està farta dels abusos de molts conductors i conductores. És normal que ens preocupi més el conductor que té els nassos de circular pel centre per comprar un paquet de tabac o treure diners del caixer, i la resta de vianants tinguem que anar amb la por al cos perquè ningú respecta la nostra prioritat de pas? I ja esteu els socialistes de nou utilitzant els veïns de les urbanitzacions com si fossin els més afectats, quan això no és cert, no canvia res per aquelles persones que avui van en cotxe al poble a comprar si es tanca el centre, penso que tindran els mateixos aparcaments que avui, no? No he llegit que treguin aparcaments… Crec que el projecte no és fácil, però moltes persones el veiem del tot necessari i algu ha de tenir la valentía de tirar-lo endavant i això és el que hem de demanar als polítics, valentía per prendre aquestes decisions, tot i que algunes persones no hi estiguin d’acord. Com vosaltres mateixos dieu: valorar l’interès general del poble. No només els d’aquells que es queixen. Fa anys que sento a parlar sobre el tancament del centre i que heu fet els polítics? RES!

  • Josep Peris

    Castellbisbal ja es un poble dormitori. No hi ha oferta en res. No es extrany quan es destinen tants calers públics a associacions les quals presideix la cap de llista del PSC.

Top