Tribuna politica

Festa major i minut de silenci

Els socialistes volem aprofitar aquest espai per expressar el nostre condol a les víctimes de l’atemptat de les Rambles. Aquest dijous, dia 17 d’agost, Barcelona va ser colpejada per la barbàrie.  Tots hem assistit impotents, encongits i horroritzats a la mort sense sentit de catorze persones, i el dany de centenars més. L’objectiu dels terroristes és sembrar la por, l’odi i causar el major mal possible, però la societat barcelonina no es deixarà vèncer per la por, ni pels extremismes. El crit que de no tinc por que,  espontàniament, els ciutadans han entonat reflecteix que Barcelona  continuarà sent una ciutat cosmopolita, valenta, oberta al món i missatgera de la pau. Els castellbisbalencs i castellbisbalenques també hem fet nostra aquest crit, i compartim el dolor de les víctimes.

Publicitat
farmacia-m-castelana

En senyal del respecte per les víctimes de l’atemptat, l’Ajuntament, amb el suport de totes les forces polítiques, ha decretat guardar un minut de silenci abans de la celebració de cada acte de festa major. Mitjançant aquest silenci expressem respecte per les víctimes, però també un ferm rebuig a la barbàrie dels terroristes, perquè front l’horror de l’assassinat massiu de persones qualsevol paraula queda buida. Un silenci seguit per un aplaudiment col·lectiu, que commemora aquells que ja no hi son, i ens recorda que tots estem junts en la construcció de la pau.

Els socialistes creiem encertat la decisió de guardar silenci durant un minut amb caràcter previ  a tots els actes de festa major. Actes que no es poden aturar perquè d’aquesta manera estaríem cedint a la voluntat dels terroristes. Els missatgers del terror voldrien troncar la nostra normalitat, sembrar la por i fer-nos menys lliures. Però no ho permetrem, com no ho ha fet la ciutat de Barcelona. El que farem és fixar-nos en la solidaritat que els milers de ciutadans han mostrat en aquests dies, i evitarem caure en generalitzacions. No es pot culpabilitzar a un col·lectiu sencer per allò que fan quatre bojos. Fer això no és només un acte d’ignorància, sinó d’irresponsabilitat, i contribueix a trencar amb els principis de tolerància i diversitat es que es fonamentant els principis democràtics que els terroristes volen destruir.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

Els i les socialistes volem aprofitar per agrair i felicitar a totes les persones que han  organitzat la festa major, en especial a les entitats i tots els artistes que hi participen. El vostre treball i esforç permeten que tots els castellbisbalencs puguin gaudir d’una setmana construint poble. Esperem que tots i totes gaudiu de la festa major, i no us deixeu vèncer per la por.

Publicat el 21 d’agost de 2017 a les 16:30 pel PSC de Castellbisbal

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
 • Jaume Farre Silvestre

  És aquest el primer pas..? Salutacions

 • Julià Coromines

  “Actes que no es poden aturar perquè d’aquesta manera estaríem cedint a la voluntat dels terroristes” perquè dieu tots això? A cas es la seva intenció? La seva intenció és matar matar i crear por. I cancel·lar almenys el dia que va passar, les festes era només una entallada de respecte per les víctimes, no de por. El nivell polític tan baix pensava que era només d’alternativa i el seu ja carca alcalde, pero veig que el no renovat PSOE tampoc està a l’alçada. Llàstima.

  • Andrés

   Toda la razón caballero. Es muy feo utilizar el terror de esta gentuza para justificar el irse de fiesta, pero más feo aún el dolor de las pobres víctimas.

   • David Bowman

    Pues yo creo que no teneis razón. El ataque es contra nuestro modelo de sociedad alegando la defensa de principios religiosos. “Atentamos porque sois infieles” Por eso no hay que caer en la trampa del miedo a salir, a hablar con libertad y a expresar nuestra religión o nuestro ateismo o nuestra condición o a reir o a bailar. Su guerra se basa en la anulación de la libertad personal. Me niego a aceptarlo.
    Dicho esto, el respeto al duelo de las familias, a su dolor y a la necesidad de solidarizarnos con ellos es otro de los pilares donde se asienta nuestra cultura que creo es mas rica que el estado religioso-feudal con el que vive el extremismo islamista.

Top