Tribuna politica

Camí de l’1 d’Octubre

El trencament del pacte de govern entre Alternativa i Esquerra Republicana és en boca de tothom, però nosaltres no volem utilitzar aquesta tribuna política per parlant-ne. Tots dos han anat exposant els seus arguments però a hores d’ara ja no és tant important qui ha trencat el pacte sinó la imatge que s’està projectant a la ciutadania: un intercanvi de retrets i acusacions, cadascú explicant la seva versió. El que tenim clar és que la responsabilitat és totalment compartida i que la governabilitat del poble ha de continuar.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

La data de l’1 d’Octubre com a objectiu s’aproxima i Alternativa ha garantit verbalment que facilitarà la celebració del Referèndum vinculant. Esperem que sigui així i que aquell dia es converteixi en una veritable festa de la democràcia. Perquè les urnes les posaran els polítics però la resta ho farem els ciutadans.

Per tant, encaminem la recta final per arribar a l’esperat i desitjat dia del Referèndum. Hem de fer-ho sense por malgrat que l’Estat Espanyol respon únicament amb la coacció, la por i la destrucció de l’estat de dret. Tant la postura del Sí com la postura del No són legítimes, el que és inqüestionable és que els catalans i catalanes hem de poder decidir quin futur volem de forma democràtica.

Publicitat
Dental Gaudi

El que decantarà la balança són els indecisos i per això, els demòcrates, el que volem és convèncer-los mitjançant diversos actes on explicarem quins arguments tenim per defensar la postura del Sí. I pensem que la millor manera per fer-ho és anar tots units. És per això que el Partit Demòcrata de Castellbisbal juntament amb altres forces favorables al Sí hem format la plataforma “Castellbisbal pel Sí” la qual aglutina entitats i partits polítics sobiranistes (PDeCAT, ERC, ANC i Òmnium Cultural).

Als diversos actes ja celebrats, se n’aniran encadenant de nous fins arribar a l’1 d’octubre. la celebració de la diada de Sant Jordi, on vam poder saludar i retrobar-nos amb tants simpatitzants; el “dissabte pel sí” del mes de maig, que vam celebrar conjuntament amb molts d’altres municipis del nostre voltant; i la presentació de la plataforma Castellbisbal pel Sí aquest mes de juliol.

Altres actes destacables que farem són:

En primer lloc i per donar la benvinguda a la Festa Major, el dia 17 d’agost us emplacem al Pati de l’Esbarjo pel Berenar pel Sí, a les 18:30h, on comptarem amb la presència del Coordinador d’Organització del Partit Demòcrata David Bonvehí. Serà un acte festiu amb el qual volem continuar el camí per conscienciar de la importància d’aconseguir un Sí ampli al referèndum, conversarem, i us explicarem perquè viurem millor en una Catalunya independent.

En segon lloc, des de Castellbisbal pel Sí organitzem també el “Sopar pel Sí”, el qual és una reconversió de l’antic Sopar per la Independència de l’ANC, que serà el divendres 18 d’agost.

Tot seguit, a finals d’estiu, ens retrobarem per la Diada de l’11 de Setembre, just quatre dies abans d’encetar la campanya oficial pel Referèndum.

A partir d’aquí veurem si finalment els partits que no reconeixen el referèndum com un element democràtic, mobilitzen el seu electorat o continuen enrocats a no assumir que la gent vol ser escoltada, doncs en els 15 dies de campanya oficial serà quan s’intensificaran els arguments d’ambdues posicions.

A nosaltres no ens fa por el no, sabem que els arguments del Sí són infinitament més sòlids i creïbles. Tampoc ens fan por les males praxis de l’Estat Espanyol, els seus retrets i amenaces. Ens entristeix que aquesta sigui la seva única forma d’actuar, la de no escoltar.

Hem de saber aprofitar aquest moment històric i viure’ls intensament ja que la nostra generació, després de 300 anys de la pèrdua de llibertats del poble català, tenim la possibilitat i la responsabilitat de fer possible el gir cap a la independència.

Us animem a participar de tots els actes previstos, i aprofitem per desitjar-vos un bon estiu i una bona Festa Major!

Publicat el 29 de juliol de 2017 a les 13:30 per la secció local del PDCat

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
 • Xavier

  “La democracia no es hacer un referéndum sin las mínimas garantías legales. La libertad no es acallar las voces que dudan ni tratar de modelar a la prensa a conveniencia. Cataluña no es una, no tiene una sola visión ni nadie se puede apropiar de su voluntad. (…)
  Tensar la situación hasta el límite para que el Estado exija responsabilidades y tratar de ganar con el martirologio la voluntad de la mayoría, no es ampliar la base del independentismo, es inflamar un conflicto social en el que ya estamos inmersos. No nos engañen más. No defienden la soberanía de los catalanes, tan solo el laberinto de un ‘procés’ del que no saben salir. No usen a los ciudadanos como escudo de su incompetencia y embustes”.

  • Jaume

   Xavier, si ho pensem bé, ens n’adonarem de que “el gobierno de España” repeteix i torna a repetir que el REFERÈNDUM “no se hará” i que el REFERÈNDUM “no tiene garantias”; però tenen i tenim clar, que el REFERÈNDUM es farà i que tindrà totes les garanties. Si, legalment, el podessin impedir i si no tingués garanties, no els caldria perdre el temps repetint-ho dia rera dia i cada vegada que surten a qualsevol fórum polític o no. Amb aixó demostren el seu conenciment de que L’1 O VOTAREM.

   • Xavier

    El principal problema del estado es calibrar su reacción, tiene que aturdir a un mosquito no espachurrarlo. Por lo demás, siguiendo tu razonamiento, ¿qué hacen los independentistas yendo y viendo a Madrid, recurriendo, negociando financiaciones para temas varios, como si nunca fueran a ser independientes? pues muy simple, saben de sobra que es una farsa e intentan salvar los muebles sin que los suyos les linchen, intentar que la culpa recaiga sobre el compañero/adversario (ECR versus PDECAT y viceversa) y quitase de encima los cuperos (que a estos no les quiere nadie). En Europa es incomprensible la exigencia de referéndum en las condiciones pretendidas, en lo que tienes razón es en la preocupación, yo diría del no independentista catalán ya que pase lo que pase los que perdemos somos nosotros, el pueblo de ambos bandos.

 • Jaume Farre Silvestre

  Tant de bó tots els actes progamats siguin un esclat de democràcia, civisme, joia i participació multitudinaria. Torno a llegir el paràgraf que he escrit i jo mateix em sorprenc d’haver-ho escrit (però no vull esborrar-ho) si sé que els catalans no sabem les coses d’altre manera..! És clar que SÍ, no hi ha cap dubte. Visca Catalunya lliure i solidaria amb tots els pobles oprimits del món.

Top