Tribuna politica

Cal una dimisió

Davant la gran quantitat de comentaris i rebombori generat per la notícia de la retirada de competències al regidor de Promoció Econòmica, Sr. Toni Pons, creiem que cal puntualitzar algunes coses, ja que els arbres no deixen veure el bosc. La contractació dubtosa, causant de la retirada de competències, la va gestionar el regidor d’ERC, Toni Pons i ningú més, seguint la seva pràctica habitual de no compartir les seves decisions amb la resta de l’equip de govern. Ni els seus companys regidors d’ERC en sabien res.

Publicitat
farmacia-m-castelana

En el Ple municipal del 26 de juny passat, el portaveu del PSC va preguntar al regidor de Promoció Econòmica, Toni Pons, d’ERC, per la contractació d’una feina a l’empresa POMAGROGA, propietat d’una exregidora d’ERC de Rubí, entre d’altres preguntes. En la seva primera resposta el regidor Toni Pons no va contestar sobre aquest tema. Va ser davant la insistència del portaveu del PSC que el regidor Toni Pons va dir que feia sis mesos que havia deixat de ser regidora i que era la millor opció.

Segons hem pogut comprovar, l’exregidora d’ERC de Rubí va plegar el 29 de setembre del 2016. A mitjan novembre de 2016, un mes i mig després i no pas sis, el regidor Toni Pons va contactar amb ella, “donat que a la regidoria els sobraven uns diners”, per fer un estudi de l’ordenança de terrasses de bars. A primers de desembre del 2016 va venir a fer la presentació de la feina per fer. A la Junta de Govern Local del 21 de desembre del 2016 se’n va aprovar la contractació per 14.278€, al no haver-hi cap advertiment d’il·legalitat, i amb l’absència del regidor Toni Pons. En l’expedient oficial només hi ha aquesta oferta, però el regidor Toni Pons en tenia dues més, que ningú més coneixia; una per 9.528,75€ i una altra per 3.900,80€, totes dues demanades amb posterioritat a l’adjudicació del contracte, segons hem sabut ara. A la Junta de Govern Local de l’1 de febrer del 2017 es va anular aquella contractació sense cap explicació veraç i completa del regidor que, aquell dia, sí que hi era. De tots aquests fets no n’érem coneixedors ni l’alcalde ni cap dels altres set regidors de l’Equip de Govern: ni els d’Alternativa ni els dos d’ERC.

Publicitat
farmacia-m-castelana

Un ciutadà, votant convençut d’ERC, ens va comentar pel carrer que “no entenia com es podia arriscar a pràctiques com aquestes amb les notícies que tenim cada dia de casos de corrupció a la tele”, o com va dir el regidor Toni Pons “al llindar de la legalitat”.

No estem davant de un fet aïllat: POMAGROGA és la punta de l’iceberg, la gota que ha fet vesar el got i el darrer d’una sèrie de fets, que, en aquest cas, considerem que ha traspassat la línia del que és tolerable. Era d’esperar que, sense demora, per responsabilitat política i d’acord amb la transparència que aquest regidor sempre ha dit defensar i exigir als altres, el Sr. Toni Pons donés totes les explicacions i la informació relacionada amb aquest contracte a la resta de l’Equip de Govern i, en exercici de la seva “radicalitat democràtica”, d’ètica personal i coherència política, presentés la seva dimissió. Res d’això no es va produir i, davant d’aquest silenci, vam haver de ser els regidors d’Alternativa els que demanéssim explicacions en una reunió que vam convocar tres dies després (el dijous, 29 de juny). Davant d’aquests fets, Alternativa va comunicar a ERC el seu compromís de mantenir el Pacte de Govern, però que no ens quedava més remei que retirar les competències al regidor Toni Pons i que nosaltres restàvem oberts a la posició i solució que ells ens proposessin.

A Alternativa per Castellbisbal defensem la continuïtat del pacte de govern municipal  amb ERC com a millor opció per a Castellbisbal. Estem oberts a la decisió que prengui ERC. Alternativa manté el seu compromís de cedir l’alcaldia a ERC el mes de febrer del 2018, tal com recull el pacte. El que no podem fer és compartir equip de govern amb persones que, amb actuacions unilaterals, posen en perill el pacte i l’honorabilitat de la resta de regidors del govern. Condemnem, des d’Alternativa per Castellbisbal, les pràctiques poc transparents o dubtoses amb favoritismes de partit, mitjançant la contractació a dit de l’oferta més cara a una persona que era regidora d’ERC dos mesos abans. No hi estem gens d’acord i rebutgem, amb la màxima contundència, les pràctiques on “tot s’hi val” per tal d’aconseguir un objectiu, amb una manca absoluta de treball en equip, de respecte als companys de govern i amb una manca de responsabilitat davant dels ciutadans de Castellbisbal. El fi no justifica els mitjans.

P.D.: Un aclariment tècnic: segons l’apartat 2 de l’article 78 de la Llei de bases de règim local, la no assistència del regidor de Promoció Econòmica, Toni Pons, a la Junta de Govern del 21 de desembre del 2016, quan es va contractar la feina a la exregidora d’ERC de Rubí, fa que ell no en sigui responsable davant d’un jutge i que únicament ho siguin els altres regidors amb vot que sí que hi eren, com, per exemple, la seva companya regidora d’ERC, Isabel Méndez, a qui ell tampoc no n’havia explicat res.

Publicat el 7 de juliol de 2017 a les 14:30 per Alternativa per Castellbisbal

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
 • Marina

  Veig que seguiu sense opinar sobre les irregularitats del Sr. Toni Pons. Per cert, són irregularitats que ell mateix va reconèixer haver davant de representants comarcals com nacionals d’ERC, per tant ben certes.

  • Carles

   quins representants comarcals? jo crec que qualsevol partit si algú reconeix i els de dalt reconeixen una pràctica com la que tu t’imagines als mundos de yupi l’haurien fet apartar o apartat directament. digues noms si us plau.

   • Marina

    Tant el Sr. Antoni Masana, alcalde de Vacarisses i responsable d’ERC del Vallès, com el Sr. Marc Sanglas, diputat d’ERC i responsable de política municipal , són coneixedors d’aquestes “pràctiques” del Sr. Toni Pons. Els hi pots preguntar directament.

    • Carles

     no els hi puc preguntar perquè no els conec. però encara més greus son les seves acusacions, si implica a més persones, suposo que vostè deu ser algun regidor d’alternativa o del PSC enmascarat aquí, i abans que s’avanci, jo simplement sóc un votant convençut d’ERC .

 • Carles

  una acusació gravísima per part seva Senyora Marina, i més tenint en compte que l’actual alcalde sí que va ser investigat i acusat per un delicte de prevaricació encara que després la justicia li va retirar, pero en aquest no hi ha res ilegal que envolti al regidor d’erc

 • Albert

  Marina, aquestes tonteries que si fos una dona o si fos intel·ligent o si fos un home… a que ve? que fumes?

 • Marc Grau

  Si vols també podem parlar de quants diners paga, sense cap tipus de concurs públic, ajuntament de Castellbisbal a l’Estudi Lluís Torres; casualment la seva muller és una membre destacada de Alternativa. Ja que t’agrada contestar, penja aquí les quantitats pagades a aquesta empresa sense concurs públic.
  O com casualment s’adjudica la APP de Festa Major, també sense concurs públic, a una empresa on un des socis és un antic regidor vostre.

  • Narcis

   haurem de compartir aquestes informacions a les xarxes perquè aquests alternatius sembla que ens enganyen més que a un nen petit amb els reis mags. Vella politica, n’estem farts, hauré de convèncer als pares que deixin de votar-los d’una vegada.

 • Susanna Solé

  No Marc, no…t’equivoques de ple…Si hi ha algiú competent per treballar amb serveis a la ciutadania o on calgui és l’Antònia. Una persona que deixa la seva emprenta de bona treballadora allà on va. Amb discreció, esforç , empatia i coneixements. Respecte les contractacions externes, hauries de contrastar els anys que fa que aquestes persones treballen ja, com entrenadors o monitors de lleure a Castellbisbal. No varen començar el 2016, sinó molts anys abans, com l’inmensa majoria dels 26 monitors que hi ha enguany, al diversport.
  Per cert, fills i filles de tots els grups polítics perque tots son fills i filles de families de Castellbisbal. Susanna

  • Lluiset

   sempre xupeu els mateixos dels nostres impostos, a les properes eleccions, tercera força com a molt, se us ha acabat el bròquil. a veure si us recicleu perquè sense el Joan no sou ningú. i ara ell serà el vostre càncer al partit.

 • Xavier

  Algú sap qui ha sigut el principal promotor/defensor del ajustament, del supermercat Esclat?

 • Jaime

  Este alcalde me recuerda a Rajoy y los suyos. Autoritario y mal gestor, pero aún así los de su secta lo votan. Cuando la gente mayor ya no esté le tocará trabajar de verdad alcalde.

  • Joaquim

   S’ha de ser ben ignorant per parlar així!

 • Marc Grau

  Qui ha de dimitir?

  EL CODI ÈTIC D’ALTERNATIVA PER CASTELLBISBAL

  “No aprofitarem la renovació de contractes amb empreses prestadores de serveis municipals per col·locar-hi familiars o amics”

  I sorprenentment a l’estiu 2016 familiars de dues regidores
  d’Alternativa, estan treballant a les activitats d’estiu municipals:
  Casal d’Estiu Juliol Màgic i el Casal Juvenil Diveresport.

  Concretament són familiars de la Sra. Susanna Solé, regidora d’Esports i
  de Serveis a la Ciutadania i de la Sra. Melania Solis, regidora de
  Serveis a la Ciutadania (Serveis Socials, Gent Gran i Joventut).

  No oblidem que també és contracte, a dit, la cosina de l’Alcalde Playà, una persona que ha mostrat la seva incapacitat per gestiona els serveis social d’aquest poble.

  • Felisa

   Ara dimitirà algú senyor Playà??? Gràcies per la informació Marc. Hi han coses que no ens enterem la gent però normal no els hi interessa.

   • jose

    a este le gusta más el poder que a un tonto un lápiz. se jubilará y seguirá presentándose para alcalde.

Top