Alternativa reorganitza les regidories per governar en minoría la resta del mandat

Alternativa per Castellbisbal s’ha proposat governar en minoría els prop de dos anys que queden de mandat fins les eleccions de maig de 2019, segons va fer saber l’alcalde Joan Playà a la resta de grups amb representació al Ple municipal en una Junta de Portaveus celebrada dimecres per explicar els canvis en l’equip de govern dels darrers dies.

Publicitat
Dental Gaudi

Segons ha explicat Playà a 772.cat, la intenció d’Alternativa és acabar el mandat amb un govern en minoría, “donat que ens sentim legitimats a fer-ho pels resultats electorals obtinguts”. Tot i això, reconeix que són conscients que a hores d’ara hi ha 6 regidors al govern per 11 a l’oposició. En aquest sentit, Playà va comunicar a la resta de regidors que estan “oberts a qualsevol alternativa que es pogués plantejar d’ara en endavant”. “Nosaltres no hem ofert a cap grup en concret que entri a formar part de l’equip de govern, però hem manifestat que estem oberts a parlar-ne si algun grup així ho considera”, puntualitza.

En aquest sentit, Playà assegura que de moment no han rebut cap oferta. Des del PSC, l’altra formació amb la que Alternativa podria formar majoria a part d’Esquerra, han confirmat que la seva intenció és mantenir-se a l’oposició la resta del mandat. En un sentit similar s’han manifestat des del PDCat, apuntant que “la governabilitat del poble es pot mantenir amb minoria així que el que més ens preocupa en aquests moments és el posicionament de l’Ajuntament davant el referèndum de l’1 d’octubre”. Ciutadans, per la seva banda, tampoc es planteja entrar a formar govern amb ningú i s’emplaça a seguir treballant de forma “constructiva i positiva” des de l’oposició.

Publicitat
Dental Gaudi

Així, els regidors d’Alternativa es preparen per gestionar el primer govern en minoria de la història de Castellbisbal. “Això ens obligarà a mantenir un diàleg més fluid i permanent amb la resta de grups polítics, no tan sols per aquells temes que portem al Ple i que necessàriament caldrà comptar amb els vots a favor d’una majoria, sinó també per aquells temes d’interès general o que tinguin una especial transcendència pel municipi i que, malgrat puguin ser resolts des de la Junta de Govern Local, també és necessari aconseguir aliances i complicitats per dur-los a terme”, apunta Playà.

A curt, termini, però, la sortida dels regidors d’ERC del govern ha obligat a reestructurar les regidories. Així, Susanna Solé assumeix Cultura, fins ara en mans de Sergi Bonilla, i manté Esports, però deixa Igualtat, Infància, Consum i salut pública. Tot i això, la gestió del Patrimoni Cultural a nivell de reformes o plans d’usos dels edificis d’aquesta àrea passa a ser competència del regidor de Patrimoni Urbà, Salvador Segura.

Mèlani Solís, per la seva banda, assumeix totes les competències que deixa Susanna Solé, amb qui ja compartía certes responsabilitats, i també hi suma la regidoria d’Educació, fins ara gestionada per Isabel Méndez i la de Participació Ciutadana, competència fins ara del seu company d’Alternativa Enrico Martinelli. Això es deu a que el fins ara regidor de Medi Ambient incorporarà les competències de Promoció Econòmica que fins ara gestionava Toni Pons. En aquest sentit, Martinelli passarà de tenir una dedicació del 75% a una del 100%, amb el que, segons asseguren des d’alcaldia, serà l’únic increment en la massa salarial que implicarà aquesta remodelació del govern.

Finalment, l’Alcalde Joan Playà assumeix en exclusiva la regidoria de Comunicació, fins ara compartida amb Isabel Méndez d’Esquerra i tots els regidors d’Alternativa tindran una tinença d’alcaldia, sent el primer tinent d’alcalde Susana Solé, el segon Joaquim Sardà, el tercer Salvador Segura, la quarta Mèlani Solís i el cinquè Enrico Martinelli.

Pubicat el 14 de juliol de 2017 a les 11:00 per Vicenç Moliné

 

 

 

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
 • Xavier

  Yo lo resumiera de la siguiente manera: cuando se pretende que las instituciones se pongan al servicio de una ideología se pervierte la democracia.

 • David Bowman

  Buenas tardes:
  Hace tiempo que no viajaba a Castellbisbal y el post del Sr Jaume hace que tenga una serie de preguntas:
  ¿Catalunya no ha tenido periodos importantes en estos 300 años?
  ¿Si el postulado de cada uno es sagrado usted tiene la obligación de respetarlo o el derecho a saberlo?
  La libertad de posición es un derecho: ¿Con sus comentarios es posible que se pretenda antes que una buena gestión una “unidad de destino en lo universal”, o como parece que ocurre en la Generalitat una criba según grado de pureza respecto a una posición concreta?
  Sr Jaume, acostumbro a leer sus comentarios porque son razonados y con criterio aunque algunos puedan ser educadamente cuestionados; ahora bien, en su comentario anterior desde mi punto de vista le ha podido el corazón y no la razón.
  Si que es verdad que el momento es extraordinario y creo por ese motivo que actuar con la razón antes que con el corazón es lo que da mejores resultados.
  Aprovecho para saludarle.

 • Jaume Farre Silvestre

  Si més no, no deixa de ser interessant el futur immediat de la política del nostre poble. I no només per la vessant interna, tota vegada que Catalunya està vivint un periode extraordinari, potser el més important en trecents anys. I d’això no en podem desvincular-nos, no és un joc de nens. El postulat de cadascún és “sagrat” i, sense cap mena de miraments, jo el vull saber. Demano posicionaments ferms, amb ambigüetats i demagogia, interpelant arguments com el que ens hi volen inculcar del “cada membre del nostre partit té llibertat de posicionar-se com vulgui”, no m’hi conformo. No és tracte d’això, sinó del posicionament de cada partit, com partit. Bé que ho proclameu així, durant els periodes electorals, oi.?

Top