Tribuna politica

1 d’Octubre de 2017: Referèndum

Hem fet passos endavant i enrere però ja som al cap del carrer: aquesta vegada sí, el govern ha jugat fort  les seves cartes i ha anunciat el referèndum per al proper 1 d’octubre, amb una pregunta clara:  voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república i  de forma unilateral (perquè l’Estat continua sent un mur a l’hora de negociar-lo).

Publicitat
Dental Gaudi

Un referèndum es pot perdre, però no es pot deixar de convocar perquè, en la situació actual, no convocar-lo seria una derrota. Per tant, som a prop de fer un pas decisiu per a l’obtenció de la victòria, amb  la convocatòria i la posterior celebració del referèndum.

Hem de posar i posarem tots els arguments i totes les raons, que són moltes, per guanyar. Els nostres fills ens ho agrairan per sempre més. Perquè tot això no ho fem per conceptes més o menys abstractes com nació, llengua, cultura, que també, ho fem per la gent, per les persones i pel seu benestar present i futur. Tots plegats  serem capaços d’arribar-hi, de fer el referèndum i que el Sí guanyi!

Publicitat
farmacia-m-castelana

Cal donar a conèixer les raons del SÍ, perquè n’hi ha moltes: històriques, polítiques, culturals, socials i econòmiques. Però, a banda del detall de totes elles, n’hi ha una que, per a mi, és molt senzilla i les engloba totes:  hem de votar Sí perquè necessitem un Estat que ens defensi, que vetlli per les nostres inquietuds i necessitats. L’Estat espanyol no ho fa, més aviat tot el contrari. N’ha tingut moltes oportunitats i no ho ha fet en cap àmbit: polític, cultural, social, econòmic… Al contrari, ha actuat de manera agressiva i repressiva en massa ocasions.   L’encaix que  fa més de 30 anys que es  busca crec que ja no és possible, els catalans som pactistes de mena, sempre intentem negociar però, com acabo de dir, després de 30 anys d’intents infructuosos, i de menyspreus i incompliments constants, crec que ara toca dir prou i fer que els catalans puguem triar lliurement el nostre futur.

Necessitem una estructura politicoadministrativa que estigui a favor dels ciutadans d’aquests país i vetlli pels seus interessos.  Volem construir un nou estat, hem de debatre com el fem, com el volem a partir sempre de criteris de justícia, d’equitat i del conjunt dels valors republicans que ens inspiren.

Estic convençut de la necessitat, en aquest moment històric, d’unir i coordinar totes les iniciatives en favor del vot  en el referèndum. Necessitem  crear una coordinadora -com ja existeix en altres pobles-,  que podríem anomenar Castellbisbal pel Sí, que podria organitzar actes conjunts amb el suport de partits, entitats i grups que donem suport al .

En aquesta campanya hi cabem tots: els independentistes podríem dir  històrics i els que s’han afegit a l’independentisme més tard, sobre tot arran de les retallades del  Tribunal Constitucional a un estatut  votat majoritàriament pels catalans, tot i que ja venia molt “cepillado” com va dir, ben cofoi, l’il·lustre socialista Alfonso Guerra. Tots  som necessaris el dia del referèndum. Els ja convençuts i els qui decideixin votar Sí en l’últim moment.

Per damunt de lleis injustes i d’un estat que ens va en contra, votarem, perquè  no hi ha expressió més democràtica que votar i no hi ha procés mes il·luminador que  contribuir a la llibertat de Catalunya.

Votareu i votaré SÍ, pels que ens han precedit i pels que vindran, perquè estic convençut que amb aquest deixarem un país millor a les properes generacions.

 

David Asensi

ERC Castellbisbal

Publicat el 16 de juny de 2017 a les 9:00 per la secció local d’ERC

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
 • Xavier

  Te pido disculpa por haberte llamado indocumentado, la forma de expresarme ha sido desafortunada.

 • Xavier

  Una última reflexión, modificar el estatus quo fuera de los cauces legales en una democracia es los mas parecido a lo ocurrido en España en el 36, en Chile en el 73 o Argentina en el 76.

 • Xavier

  ..Joan Hortalà, ex secretario general de ERC asegura que, pese a que sigue siendo independentista, la viabilidad de que Cataluña se convierta en un estado separado de España y miembro de la Unión Europea no tiene ninguna posibilidad.. Jose, ¿este también destila odio por haber dicho esto?

 • Xavier

  ¿Exigir que se cumpla la ley es destilar odio? cuando leo estas lindezas no quiero ni pensar en lo que haríais algunos con un poco mas de poder. Por suerte el resto de países democráticos también se hacen la misma pregunta.

 • Xavier

  Bueno, las cartas están echadas, cada uno que juegue su partida, solo un pequeño matiz, el conflicto no es entre catalanes y españoles, es entre catalanes.

 • Jaume Farre Silvestre

  Bon vespre. Els nostres polítics encapçalats pel nostre Molt Honoralbe President Carles Puigdemont, han fet la seva feina i només els cal, amb estreta col.laboració dels altres partits sobiranistes, que expliquin a la ciutadania durant el curs de tres mesos i mig, què és pretent i com quedaria una Catalunya independent, responen a totes i cadascuna de les preguntes que sel’s pugui fer. Si hi ha dubtes serà el moment de solucionar-ho, no defugint de conferències previstes i/o mitings. No hi ha d’haver cap excusa per alegar ignorància i desconeixament. Em permeteu un consell..? Aquests que és pregunten que passaria dins una Catalunya lliure, sisplau, que simultàniament també és qüestionin (segur que no és resultarà tan dificil la resposta) que ens passarà si ens quedem a l’estat espanyol, i que m’atreveixo a pronosticar-ho: ens anem a fer punyetes, tota vegada que ens arrosegaràn al precipici econòmic. Companys/es, s’atansa el dia que tot dependrà del poble, de nosaltres i no pas dels polítics. Llavors no hi hauràn excuses, tindrem el que ens mereixem si us tremola el pols. Fins que no arribi el dia, segur que els contraris intentaran amb arguments barruers, fer-nos sentir culpables de tots els punts negatius que puguin sortir i que surtiràn procedents del govern espanyol. Siguem dignes de la nostra identitat com catalans, com els altres ho són dels seus respectius països, obviament si són demócrates, és clar. Salutacions cordials.

 • Xavier

  Lo que me molesta es que habláis del derecho a la autodeterminación como si cualquier país de nuestro entorno lo permitiera, o mas aún, no he visto este derecho en el redactado de la futura constitución catalana, si es tan democrático debería de ser el primer artículo. “Cataluña es una nación donde cualquiera de sus territorios que se quiera independizar podrá hacerlo” entonces empezaré a tomarme en serio el tema, mientras tanto lo siento pero me cuesta digerirlo tal y como lo exponéis. Por cierto no hay ningún estado relevante que avale tal declaración tal y como se está planteando.

 • Xavier
 • David Bowman

  Desde hace mucho tiempo no soy capaz de entender porque se niega el derecho de voto. Es lo unico que hemos conseguido como personas adscritas a una sociedad. Xavier la verdadera democracia es votar y modifcar las leyes segun las necesidades de la sociedad que vota adecuandola a las necesidaes que sean. ¿Cuantos hemos votado la constitución del 1978? ¿ El panorama politico-economico-social-cultural y geoestrategico del 78 es el de ahora? Hace ahora 40 años que saliamos de una dictadura de 40 años. Nos merecemos hacer limpieza de nuestra casa, cada uno la que le parezca, llevar al museo lo antiguo dandole el valor que haya tenido, reciclar nuestras vidas y volver a definir los modelos que creamos entre todos mas adecuados para otros 40 años. Hay que reconocer que en la Peninsula Iberica somos de ides fijas, la inquisicion se adopta en 1249 y se abolió en 1834, mas de 500 años….. pasemos página. Recordarte tambien Xavier que los de las fotos esta todos o casi todos, muertos. Independientemente de lo que pensemos, votemos o lo que te parezca adecuado, nosotros estamos vivos.

 • Xavier

  Por cierto, cuando deicen “deixarem un país millor a les properes generacions” dan por hecho que las actuales generaciones las pasaremos putas y nos tenemos que fiar de ustedes que no no han concretado nada, traduciéndose todo en un acto de fe. ¿Pero de verdad os habéis pensado que la mayoría de los catalanes somos unos “indocumentados” como vosotros?

 • Xavier

  Una votación por si mismo no es sinónimo de democracia, la verdadera democracia es respetar las leyes, a menos que esto último, según ustedes, sea un hecho secundario y de aplicación según su conveniencia, en cuyo caso estaríamos hablando de otra “cosa”.

 • Xavier
Top